Hvad er forskellen på en gamer pc og en almindelig pc?

Dreng der spiller computer

Forskellen på en gamer pc og en almindelig pc er mere end bare design og grafikkort. De to typer pc’er har en del elementer, der adskiller dem fra hinanden. Her på siden kan du blive klogere på, hvad der er de største forskelle på de to typer pc’er.

Det, der især adskiller en gamer pc fra en almindelig pc, er at den er i stand til at køre spil med krævende grafik, og den også er i stand til at køre tunge programmer uden den pludselig lagger eller går i hak.

En gaming pc har et kraftigere grafikkort og en hurtigere processor og harddisk, end hvad en almindelig pc har. Den kan derfor køre grafisk tunge spil som World of Warcraft, Call of Duty og andre populære computerspil.

To computere til to behov

Det er vigtigt at huske, at en gaming pc og en almindelig pc måske nok kan se ens ud på ydersiden, men i virkeligheden er det to helt forskellige produkter, der opfylder forskellige behov. Lad os kigge nærmere på, hvad der især kendetegner disse to typer af computere.

Det kendetegner en gaming pc

 • Kraftig processor og grafikkort
  Som tidligere nævnt er komponenterne i en gamer pc sat sammen, så den uden problemer kan køre krævende spil. Se godt hardware til en gaming pc her.
 • Brug for meget afkøling
  En gamer pc har ofte brug for flere kølere for at undgå at den bliver overophedet.
 • Som oftest en stationær
  Langt de fleste spillecomputere er stationære, da det giver bedre mulighed for at få plads til alle delene og de forskellige komponenter. Det gør det også muligt at opgradere indholdet og skifte det ud løbende. Se stationære gamer computere til gode priser her.
 • Masser af tilbehør
  Headset, gamermus, gamerbord, gamertastatur og så videre. Der skal masser af tilbehør til for at få den bedste spilleoplevelse. Disse ting er oftest anderledes designet end tilbehøret til en almindelig pc.
 • Lys og design
  En gamer pc har som regel altid indsat flot lys, og kabinettet ser generelt lidt sejere ud, end hvad du kender fra en almindelig pc.

Det kendetegner en almindelig pc

 • God at skrive på
  En almindelig pc bliver ofte brugt til at skrive mails, surfe på nettet, tjekke sociale medier og lignende. Den er derfor designet til at være god og ergonomisk at skrive på. På en gamer pc er der som regel mere fokus på hurtighed og præcision.
 • Ofte en bærbar
  En almindelig pc er ofte en bærbar. Den er i mange tilfælde praktisk fordi den er let at tage med. I en bærbar er der fint plads til det, du skal bruge til almindeligt brug, mens det vil knibe med pladsen hvis der skal være gaming udstyr i. Men det er dog også muligt at finde bærbare gamer pc’er. Se bærbare pc’ere til gaming her.
 • Kræver ikke så meget strøm
  En almindelig pc bruger kun halvdelen eller mindre af den strøm, en gaming pc bruger. Det skyldes at der ikke er lige så meget brug for blandt andet køling og lys.

En gamer pc kan bruges til det samme som en almindelig pc, men ikke omvendt.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!